2021-09-21 08:08:54• hírek • Bede Emőke

A telefonos előjegyzés körüli problémákról is egyeztettek

A Szatmári Páciensek Kollégiumának képviselői hétfőn szakmai találkozó keretében egyeztettek a régi poliklinika vezetőségével. A megbeszélés központi témája a telefonos előjegyzési rendszer hatékonyabbá tétele volt, de szóba került egy kültéri váró kialakítása is, sőt, a kollégium azt is kérelmezte, hogy biztosítsák a lakosságnak a személyes időpontfoglalás lehetőségét is.

A tájékoztatás szerint a felek igyekeztek hatékony, de rövid időn belül megvalósítható megoldásokat találni, mi több, már több, konkrét ötlet is körvonalazódott, így a dr. Berko Bogdan vezette Páciensek Kollégiuma kíváncsian várja, miként sikerül mindezeket kivitelezni.


A találkozónak természetesen előzményei is voltak. A román nyelvű helyi médiában nemrégiben ismét központi téma lett a járóbeteg-szakrendelőben működő – vagy többnyire nem működő – telefonos időpontegyeztetés, ugyanis egyre többen panaszkodtak arra, hogy az egészségügyi intézményt több tucatszor kell tárcsázni, mire végre valaki felemeli a kagylót. A sajtó és a megannyi lakossági bejelentés nyomán a Páciensek Kollégiuma úgy döntött, személyesen is utánajár mindennek.


Mint a szeptember 17-i közleményükben írják, ők maguk is megpróbálták felhívni a poliklinikát, de választ ők sem kaptak, holott bíztak benne, legalább a hírverés körüli napokbak igyekeznek jobbítani a helyzeten. Csalódottságuknak azonban nem ez volt az egyetlen oka. Szerettek volna ugyanis az intézmény vezetőségével tárgyalni, viszont a helyszínen erre nem volt lehetőség, hanem továbbirányították őket a sürgősségi kórház mellett található adminisztrációs székhelyre, ahol viszont csak jóváhagyott, írásos kérvény alapján lehet bárkivel is szóba állni.


Az érdekvédelmi civil szervezet sérelmezte továbbá azt is, hogy a panaszkönyv kikérése céljából szerettek volna bemenni a szakrendelő előterébe, viszont oda először is csak az előjegyzéssel rendelkezők léphetnek be, másodsorban pedig a panaszkönyvet nem a poliklinikán, hanem ugyancsak a több kilométerre található, Ravensburg utcai székhelyen lehet elérni.


A Páciensek Kollégiuma azonban nem csak az előjegyzési rendszer kaotikus működésére világított rá, hanem azokra az emberi sorsokra is, melyek e nehézkes ügyintézésnek isszák meg a levét. Mint írják, a helyszínen megismerkedtek egy férfival, akinek felesége gyakori epilepsziás rohamokkal küzd, viszont ő mint a neje kísérője annak ellenére sem léphetett be az épületbe, hogy az előszűrést is vállalta. Egy másik hölgy pedig arról számolt be, hogy leukémiával küzdő férjét Londonban ápolják, viszont ahhoz, hogy szeptember 20-án el lehessen kezdeni a szükséges kezelést, a poliklinika bizottságának jóváhagyására is szükség van. Az említett testület azonban szeptember 28-ig nem ül össze, az egyik tag ugyanis szabadságon van.


Mindezek után biztosra vehetjük, hogy nem csak a Páciensek Kollégiuma, hanem az egész megye kíváncsian várja, sikerül-e gyakorlatba ültetni azokat a terveket, melyek révén gördülékenyebbé válhat az intézményen belüli ügyintézés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: